Друк

Україна єднає творчих людей!

Автор: Адміністратор. Posted in Новини

07.05.2018 до ДДКБМТА, а саме до ГО «Арт-МОСТ» завітала дружня організація ГО «Гостинець» Новояворівського краєзнавчого музею та ГС «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини». Цікавою та насиченою була програма візиту для команди картувальників Новояворівська. І однією із частин програми було завітати до організації близької по духу.

 

Приємно знаходити друзів та партнерів у різних куточках нашої країни. Так ми познайомились із діяльністю ГО «Гостинець», поділилися досвідом "Арт-МОСТ», котра уже 6 років працює і розвиває молодь Дніпра використовуючи мистецтво, як спільну мову порозуміння. Майстрині - студентки 4 курсу факультету «Архітектура та дизайн внутрішнього інтер’єру» Леонтьєва Владислава та Маркіна Альона під керівництвом викладача архітектурних дисциплін Бекмурзіної Юлії Михайлівни провели майстер-клас малювання кавою та презентували кавові сукні. ГО «Гостинець» поділилися з нами своїми надбаннями у пошуках та збереженні української спадщини, а саме у популяризації такого автентичного яворівського розпису. Дніпровщина пишається Петриківським розписом, але мало хто знає і про інші цікаві види народного мистецтва. І саме «Гостинець» представив нам Яворівську забавку, досвід роботи музею, де вони збирають твори народних майстрів, де проводиться навчання народним ремеслам і таким чином передається спадщина. Цікаво було почути про мережу центрів освіти дорослих у Яворівському районі. Для нас було важливим таке знайомство. Бо це приклад кращих дієвих практик і просто приємне душевне знайомство. Будемо раді знову зустрітися!

Гості завітали до нас завдяки Програмі національних обмінів, яка реалізується в рамках проекту «Містки громадської активності», за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США)”.

На сайті 3 гостей та відсутні користувачі